top of page
  • Forfatterens bildeEva

God mat og drikka i Europas mest solrike by!

Kulden begynnar å setta inn her i nord og det er mange solhungrige Nordmenn som ikkje er har lagt vekk sommarklea. Då er Alicante den perfekte plassen å reisa. Det er nemleg den mest solrike byen ved middelhavet. Og frå Oslo går det dagleg flygningar, samt bra med flygningar frå nokon av dei andre byane i Norge, kun 3,5 times flytur! Her får du gourmetmat, heilt vanleg tapas, strand, gamleby, ei borg, fargerike hus, bra shopping og takbarar.


Ein typisk dag i Alicante for meg (uten kids) er å begynna med ein tur gjennom shoppingstreeten i MaisonnAve, der finner ein vanlege butikker som Stradivarius, Mango, Massimo Dutti, Desigual, Ale Hop og El Corte Ingles i kvar ende, for å nevna nokon. Vidare går ferden ned mot havna, der er promenaden med dei bølgete flisene og palmer som lager nermast eit tak over promenaden. Her er det boder med nips på eina sia og restauranter på andra sia. Vil ein sjå på alle svære båtane så ligger i havna kan ein gå over veien og langs vatnet. I enden av promenaden møter eg på ei fontena og de store hotellet Melia ut på ein odde. Rett framfor hotellet setter meg ned på favorittbaren min, Soho Mar, her diskar dei opp med dei beste drinkane, itillegg til god smak er dei lekre! For min mann som er veldig glad i gin så er dette drømme plassen. Dei kan saken sine og er behjelpelige. (Det kostar rundt 80kr for ein drink her, men igjen kvalitet gjennspeglar prisen).

Etter eg har drukke den beste Porn Star Martini ruslar eg opp til favoritt restauranten El Portal Taberna. Altså her får du nydelig mat, med trøffelsmak i stillige omgivelsar, nett så ho likar det! Prøv Steve jobs og Denia rekene her, gjerne med eit glas Krug til. Eg avsluttar alltid med eit lunka kjeks med sjokolade, olja og havsalt, og med ein nydelig coctail til dessert etter desserten;) Er det ein plass dei gjere seg flid med coctailen, så er det her! Det er underholdning å sjå på bartenderane!


All denna gode maten må jo fordøyast, så då blir det ein rusletur oppover gamlebyen, her er det masse liv og masse restaurantar. Vidare oppover kjeme eg til bydelen Santa Cruz, her er det hus i alle regnbogens fargar, med koselige uteparti med blomar, skilt og fontener. Dette er virkelig drops for augo å sjå på. Det tok meg 9 år å sjå at Alicante byr på denna flotte bydelen🤩 Det begynnar å skumra så eg går vidare oppover til borga Castillo de Santa Barbra og nyter solnedgangen og 360 graders utsyn over Alicante!

Eg kjenner all gåinga fremmar svult, så eg går rett og slett nedatt og setter meg i streeten Carrer Tarifa der eg pleier å sitta. Der kosar eg meg med små tapas og sangria mens eg ser på folk som svingar seg på det utendørs "Dansegolvet" til spanske rytmer. No er det bra liv i gamlebyen og folk hyggar seg, ja ein kan jo sitta ute og nyta! Det er mange barar om ein vil fortsetta kvelden, men eg har ein date med hotellsenga på Porta Maris, og skal ein komma seg opp til frukost er det greit å legga seg no. God natt og takk for turen!


Litt tips til deg som skal besøka Alicante:

* Bystrand; El Postiguet beach

* Er du glad i god mat og gjerne Michellin restaurantar kan eg anbefala: El Portal, Monastrell, Nou Manolin

*Ta heisen opp på ein av takbarane for ein drink og utsikt til borga

* Street i gamlebyen med tapas og liv: Carrer Tarifa og området rundt,

*Området rundt Plaza del Portal de Elche er det fleire gode coctailbarer

* Mercat Central d'Alacant, med masse gode råvarer, så du kan kjøpa med deg heim å laga mat.

* Har du med deg barn er "Soppegata"/ Carrer Sant Francesc kjekk å leika i og eta tapas.

* Med barn er det eit eldorado å gå på det utendørs leikparken/tivoli El Mundo de los Ninos i begynnelsen av havna.

*Ein kan både gå og ta heis opp på borga.

* Kjeme du med bil er det masse parkeringshus, me brukar; Calle Rafael Terol

* Shoppingsenter utanfor Alicante sentrum: Gran Via og Plaza Mar 2, samt Outlet.

*Overnatting: Melia og PORTA Maris er poppulære, men kva med å prøva eit botique hotel oppi byn!

* I Spania ete det middag litt seint, så nokon av tapasrestaurantane opnar ikkje før kl 21. Dei har ofta siesta midt på dagen.

*Trikken går vidare oppover kysten, så ein kan utforska forskjellige byar. Tar du trikken i 10-15 min, kan du nyta deilig mat og drinkar på Restaurant Mauro.

*Når eg reiser med ungane inn til Alicante legger eg opp løpet litt anleis enn i beskrivelsen over, gjerne innom ein leikeplass, iskiosk ol.


Mitt første inntrykk av Alicante når ein ser på byen frå utsida, er at den er langt ifrå lika vakker slik som Barcelona og Sevilla. Men her har dei ikkje samme sans for arkitekturen. Eg kosar meg i byen for det om eg! Casa Berge ligger berre 20 min med bil frå Alicante by, så naturlegvis reiser me inn til byen når me er på ferie. Bildene er frå forskjellige turar oppover dei 9 åra me har feriert på Casa Berge.951 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Opmerkingen


bottom of page